Dagens upplevelser

Jag tog en skön promenad i solen -drygt en timme! Viktvästen laddad med hela 10 KILO idag. Mp3-spelaren, fulladdad både batteri och med lite ”nya” låtar. Bl.a. den här klassikern från Dirty Dancing -riktigt skön att gå till!

Kunde inte låta bli att le och drömma mig bort…. Upptäckte helt plötsligt vad många leenden man fick tillbaka av folk man mötte!

Shakira är rolig att gå med -ett riktigt charmtroll… En tråkig skoldag kan nog piggas upp av en kärleksfull och busig hund… Jag gick ifatt en högstadiekille som slokade med huvudet och sparkade en snö/is-klump framför sig… Jag såg hur svansen och öronen på Shakira for upp och vipps högg hon snöklumpen från den killen…. 
”Hon tog min snöboll!” sa killen lite snopet.
”Jag såg det, vill du ha en ny?” Frågade jag…
”Nä det är lugnt” sa han och skrattade åt Shakira som la huvudet på sne samtidigt som hon höll snöklumpen i munnen och tittade på honom… Hon bar den i säkert en kilometer innan hon släppte den….

När jag var nästan hemma gick det en man med två barn i 3-4 årsåldern. Ett av barnen vände sig om och pekade på Shakira… Mannen (troligtvis pappan) tog en hand om vardera barns axlar och drev på dem lite att de skulle gå lite fortare… (För att rädda sig från hunden). Sorgligt att se, vad ger det för signaler till barnen? Jo, hundar är farliga -de ska man fly ifrån!

Eller så är de underbart sällskap för stora som små!
img_1419

6 svar på ”Dagens upplevelser

  1. Va duktig du är som går med sån väst och ditt nya träningsprogram verkade sjukt kul! 🙂 Brukar du träffa någon personlig tränare eller är det bara en tränare som du frågar på gymmet? 🙂

    • Tack! Fast den känns inte lika mycket som viktmanschetter runt fötterna som jag hade förut….
      Nja, kul och kul, men NÖDVÄNDIGT! I början (long time ago) tränade jag BARA med PT -jag gick aldrig in i ett GYM annars -bara gruppträning…. Numera är jag ganska självgående, men träningsupplägget är det min sjukgymnast som sköter åt mig. Hon är även är gymägare och instruktör, och jobbar med mig på ”alla plan”. De har ingen PT där jag tränar….

  2. Ja du, Rottisar har oförtjänt dåligt rykte, bara för att det finns idioter som förstör för dessa toppen hundar. Men man får försöka respektera dem som visar att de inte vill vara i närheten, även fast det är omåttligt irriterande. Särskilt dem som högljutt deklarerar att det där är elaka hundar????? hur i allsindar ”vet” de att Morrison skulle vara elak? Om de kunde se utanför sin lilla trånga bubbla så skulle de få träffa den goaste, snällaste och lekfullaste hunden någonsin =o) Hans bästa kompisar är alla små hundar, och då menar jag små hundar och de äger över honom…. Och de leker toppen ihop för han vet att han inte kan vara ”rottisaktig” mot dem. Och han älskar barn (inte att äta utan att busa med ;o)

    • Jag känner igen det där, men det gör att jag blir extra glad om något barn frågar om de får klappa henne! =) Hon älskar också barn (samma där, inte att äta alltså ;o)) En sommardag fick hon följa med till gymmet, men vänta utanför medan jag tränade. En skål med vatten och ett gott ben. =) Gymägaren sa, när jag hade tränat klart, att det var tur jag hade en snäll hund. han skulle upp och fixa nåt och såg en liten unge hängde över henne för att krama henne och hon bara satt där och njöt av all uppmärksamhet! =) Jag skulle givetvis aldrig sätta henne där om jag inte litade på henne! Jag trodde dock att föräldrar talade om för sina barn att inte gå fram till främmande hundar som satt bundna. Men oavsett vad så är det JAG som ansvarar för henne. Shakira funkar med alla hundar stora som små -Det är snarare åldern som har betydelse. En ”gammal” liten hund ska ju ”uppfostra” henne! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *