Fyra extrema FYS-minuter!

Idag var det öppet hus på Active Stay Hotel i Borlänge och invigning av deras nya fitness-avdelning. Jag hade, ärligt talat, aldrig hört talats om dem ens…

Men så såg jag en annons i tidningen med nån text som lockade till sig min uppmärksamhet. Kanske var det ordet TÄVLING som lyste upp eller om det var FYS-tester… I vilket fall som helst så åkte jag dit och tänkte göra ett konditionstest. Trodde ju att jag skulle få göra ett cykelergometer-test, där man får fram submaximala syreupptagningsförmågan, men det här var bättre än så!

img_1381

Det var ett RIKTIGT MAX-test!

Jag fick på mig en mask med en slang  kopplat till en maskin som mätte syret….  Jag har aldrig gjort nåt sånt förut, (men så här i efterhand vet jag inte om det är något att längta till heller)… 
4 EXTREMT TUFFA minuter och man hade blodsmak i munnen, och visste knappt vad som var upp och ner efteråt…

Men resultatet sedan var desto roligare! Numera ligger mitt testvärde på 35! När jag ”började träna”, alltså gå ner i vikt så låg mitt första testvärde på 22… Så det har ju blivit lite bättre i alla fall!
img_1382

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *