Faschinerande att du kommit tillbaka så bra!

Så bra? Vaddå kommit tillbaka så bra? Det är snart 4 år sedan jag vred av överarmen, och känseln är inte helt återställd, jag får domningar, totalt bortfall av styrkan i handen ibland, ont när jag belastar statiskt eller dynamiskt under en längre tid, även om det bara är lätta vikter.

Jag var på ortopedkliniken idag och de skulle kolla min arm, för att diskutera en ev.operation och frilägga nerven som ligger i kläm. En av ortopedläkarna tyckte att det var faschinerande att jag kommit tillbaka så bra efter en sådan allvarlig olycka, men det är förmodligen för att jag tränar och aldrig låter armen förslappas. En operation var inte alls säkert att det skulle göra saken bättre, men det kunde definitiv försämra det. En nerv är så liten och det är svårt att göra något åt det. Den växer ca 1 mm/månad och då kan man ju försöka räkna ut hur lång tid det ska ta från överarmen ut till fingertopparna.
img_0448
Bilden visar var radialisnerven går, dvs. var jag har nedsatt känsel

Men en sak fick jag nu visat för mig, och blir bara så irriterad på att ingen har sagt det förut. Jag får ut armbågen i 180 grader (och jag som gnällt över att jag inte kan räta ut armen) MEN! Överarmen har en vinkel på ca 15 grader, en böj vid armbrottet helt enkelt och det går inte att göra något åt nu. Hur hade det varit om de sett det tidigare och fixade till det innan armen läkte? Skruv i armen kanske?

För er som inte känner till olyckan finns den att läsa om HÄR