3 svar på ”Dimmigt ute…

 1. Hallå: Vaddå koppeltvång???

  ”Jaktlag (1987:259)

  6 § Under tiden den 1 mars — den 20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan
  tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.”

  Lagen gäller alltså inte överallt i HELA Sverige, utan bara ”i marker där det finns vilt”.

  Hundar ska under den tiden hållas under sådan tillsyn att den int kan jag vilt. En del väljer att kalla det för koppeltvång. Men bara man litar på sin hund och vet var man har den så ser jag ingen anledning till att ha koppel på… Jag har givetvis kopplet MED mig, så jag kan koppla honom om jag skulle möta några som kan vara hundrädda. Men det är för syns skull, han gör lika lite kopplad som okopplad… jag skulle uppskatta att han är okopplad 80% av våra promenader då vi mestadels rör oss i skogen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *