Ugnsstekta rotfrukter & Chicken Tikka Masala

När jag var i Sundsvall och hälsade på Niklas och Maria lagade vi ugnsstekta rotfrukter en av kvällarna. Jag gjorde det hemma nu ikväll, dock bara med potatis och morötter.

  • Skär rotfrukter och potatis i stavar och lägg dem i en ugnsform.
  • Häll över olja och rör om.
  • Grädda dem i ugnen i 220 grader (200 grader varmluftsugn) tills de blir mjuka. Räcker med ca 30 minuter i varmluftsugn.
  • Salta med havssalt när det är ca 10 minuter kvar!

20130220-191954.jpg

Chicken Tikka Masala fixade jag genom att ta strimlad kycklingfilé (färdiggrillad) och hälla över en av Keldas exotiska såser, Tikka Masala, och värma i två minuter.  Vill man använda färsk kycklingfilé så steker man den först innan man häller över såsen!
Enligt kryddsymbolen skulle den vara mild, men enligt min smak var den rätt så stark!
image
Gott blev det i alla fall!

20130220-192006.jpg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *