Det här är IceBug!

Informationstexten är hämtad från IceBug


img_1406
ICEBUG® – mer än enastående grepp

Vi är ett oberoende svenskt skoföretag som började utmana världens sportskojättar 2001.

Drivkrafterna bakom Icebug är innovation, kreativitet och integritet – vi gillar verkligen att göra funktionella och snygga skor. Men anledning till att vi startade var frustration. Frustration över att tvingas välja mellan att halka och att avstå våra favorituteaktiviteter på grund av risken för olyckor.

Att erbjuda det bästa greppet är fortfarande kärnan, men Icebug är faktiskt mer än så.

Eftersom vi är helt fokuserade på att göra skor så är vi också mycket krävande. Skorna och kängorna måste fungera mycket bra för de förhållanden där de använda, med hög kvalitet och unik, egen design som ger produkterna en lång livscykel.

När vi ser någon med ett par Icebug på fötterna så vill vi kunna känna oss stolta, i vetskap om att de har gjort ett bra val.

img_1407

Denna modell använder jag! (BUGrip)

BUGrip® är namnet på Icebugs greppteknologi. En BUGrip-sula är av en speciell gummiblandning och har 15-16 stycken integrerade ståldubbar (bild 1). Dubbarnas utformning och valet av gummiblandning gör att dessa dubbar har en dynamisk funktion. De är oberoende av varandra och inte helt fixerade, utan pressas vid tryck inåt mot sulans yta. Hur långt de pressas inåt beror på trycket från bäraren och motståndet från marken. 

SMARTA DUBBAR
Eftersom dubbarna anpassar sig till underlaget för att sulan ska ge bästa möjliga grepp, brukar vi kalla dem för ”smarta dubbar”:

  • På hala underlag (till exempel is, snö, lera, vått trä och gräs) penetrerar dubbarna ytan på underlaget istället för att tryckas in och ger därmed grepp (bild 2).

  • På hårda och jämna underlag (till exempel asfalt och cement) pressas dubbarna vid varje steg inåt mot sulans yta (bild 3).

  • På hårda och ojämna underlag (till exempel sten och klippor) pressas en del av dubbarna in, medan andra fortsätter att sticka ut. Effekten blir då att en kombination av gummi och ståldubbar blir kontaktytan som ger grepp mot underlaget.

Dubbarna som används i BUGrip-teknologin är förstärkta med en topp av karbidstål, för extra slitstyrka. BUGrip-teknologin har världsomspännande patentskydd från en rad patent.

img_1408

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *